Áprilisi sikerek

2014.05.21 20:00

Zsúfoltak voltak a tavaszi hétvégéink: több kiállításon is jártunk, közben pedig izgatottan vártuk Dotti tüzelését. A következő hetek is izgalmasan telnek majd, de következzen itt egy kis összefoglaló az elmúlt időszak történéseiről:

 

Április 5-én első idei hazai kiállításunkra utaztunk Békéscsabára egy CAC kiállításra, egy kutyákkal teli autóval: Mythost és Alice-t fiatal osztályba, Alexet nyílt osztályba neveztük, és Aslan is a csapattal tartott, hogy szurkoljon testvéreinek. (Dotti tüzelése pár nappal korábban kezdődött, így ő otthon maradt.) Ezt a kiállítást azért vártuk különösen, mert Lara is eljött a családjával – ő növendék osztályban indult -, és pákozdi barátaink, Helga és Robi is eljöttek, így vált teljessé a Lions from Fairy Tale csapat. :) Minden adott volt tehát egy szuper kiállításhoz, ráadásul még az időjárás is kegyes volt hozzánk, szép tavaszi időnk volt. A leonbergik bírálatára dél körül került sor, Baffia Zoltán bírált. A fiatal osztályos kanokkal kezdődött a leonbergik bírálata, itt Mythos volt érdekelt: kitűnő minősítést kapott, majd osztálygyőztes lett és HPJ címet szerzett! Ezután Alex diadalmaskodott nyílt osztályban: kitűnő minősítéssel és CAC címmel – szeretném külön kiemelni, hogy Alex nagyszerűen viselkedett a ringben, öröm volt felvezetni. :) Ezután következtek a lányok: Alice követte bátyja példáját és kitűnő minősítést, valamit HPJ címet kapott fiatal osztályban, majd Lara megnyerte a növendék osztályt: kitűnő minősítése mellé CAC címet kapott. A bíró úr más osztályban nem adott ki osztálygyőztes címet, így a fajtagyőztes választáskor négy kutya sorakozott fel: Mythos, Alex, Alice és Lara! Először Best Juniort választott Baffia Zoltán - Alice és Mythos közül -: Mythosnak ítélte ezt a címet. Ezután Lara és Mythos között hezitált, végül Mythos kapta a Fajtagyőztes, Lara pedig a a BOS (Best of Opposite Sex, Az ellenkező nem legszebbje) címet. Gratulálok a kutyáink eredményeihez, és szeretném megköszönni Mythos felvezetését Petinek, Alice felvezetését pedig Anyukámnak! :)

 

A következő fontos esemény Dotti tüzelése és fedeztetése volt: izgatottan vártuk, mikor utazhatunk Csehországba. Itt ismét köszönetet szeretnék mondani: dr. Fikó Fruzsina és dr. Győri Balázs állatorvosoknak, a progeszteron-szint mérésekért, aminek segítségével az optimális időpontban látogathattuk meg Dotti férjét, Capucino Vanika v Bauernhofot; valamint Apunak és testvéremnek a három országon átívelő vezetésért. :) Április 15-én utaztunk Jilove u Prahyba, ahol megtörtént a fedezés – és már csak 24 napot kellett várni az ultrahangig, ahol megerősítésre került, hogy a fedezés sikeres volt és június közepén kiskutyáink születnek!

 

 

Húsvét hétvégéjén ismét kiállításra utaztunk, ezúttal Szilvásváradra egy CACIB kiállításra. Alice-t, Mythost és Alexet neveztük, végül azonban csak a fiúk jöttek velünk, mivel Alice is tüzelni kezdett. A fiúk remekül teljesítettek: Mythos növendék osztályban indult, ahol kitűnő minősítést és CAC címet kapott, Alex pedig nyílt osztályban végzett az első helyen, és ő is CAC címet kapott Jorge Nallem bíró úrtól. A CACIB választásnál három kan sorakozott fel: a mi fiainkon kívül a champion kan, és a bíró Mythosnak ítélte a CACIB címet! Nagyon-nagyon örülünk ennek az eredménynek, amit mindössze 15 hónaposan sikerült elérnie – de természetesen mindkét fiúra nagyon büszkék vagyunk. :)

 

A Szilvásvárad CACIB három napig tartott, az első napon Mythos éa Alex, a második és harmadik napon pedig Lara (Lions from Fairy Tale Ariel, tulajdonos: Eötvös Kitti) képviselte kennelünket. A lányok – Lara és Kitti – remek eredményeket értek el: vasárnap növendék osztályban indulva kitűnő1, CAC és Res.CACIB címeket kaptak, hétfőn pedig fiatal osztályban indulva kitűnő1 minősítéssel, valamint HPJ és Best Junior címekkel zárták a napot. Gratulálunk, Lara és Kitti, csak így tovább! :)

 

A következő hétvégén is kiállításoztunk, ezúttal Kiskunfélegyházán. Ide Larával – és persze Kittivel – és Mythosszal utaztunk, ahol a „kicsik” fiatal osztályban indultak. Mythos kitűnő minősítést, valamint HPJ és Best Junior címeket kapott, Lara pedig kitűnő minősítést kapott és második helyezett lett. Gratulálunk mindkettőjüknek! :)

 

Anyák napját is egy kutyakiállításon töltöttük, csak éppen Karcagon. Ezt a „lányok napjának” terveztük, beneveztük Alice-t és Dottit is, de persze Mythost sem hagytuk otthon. :) P. Szabó Béla bírálta a leonbergiket ezen a rendkívül szeles napon. Mythos növendék osztályban kitűnő minősítést és CAC címet, Alice fiatal osztályban kitűnő minősítést, Dotti pedig champion osztályban kitűnő minősítést és champion CAC címet kapott! A Fajtagyőztes címet ismét Mythos kapta, míg az ellenkező nem legszebbje Dotti lett. :) Dotti számára most egy időre véget értek a kiállítások, ezzel a szép eredménnyel megy „szülési szabadságra”. :)

 

Május 10-én ismét kiállításra utaztunk, a közeli Székesfehérvár CACIB-ra, Alice-szel és Mythosszal. Mindketten fiatal osztályban indultak és a második helyen végeztek – mindketten nagyon szép ringdresszúrával dolgoztak a körben. A kiállítás után Kerekes Mária speciálbíró ellenőrizte a fogaikat, mindent rendben talált, így megvan az első aláírás a fogkártyájukra. :)

 

Mindig nagyon örülünk a szép kiállítási sikereknek, azonban a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy egészségesek legyenek a kutyáink. Alex februárban múlt két éves, így elérkezett számára az orvosi vizsgálatok ideje: áprilisban voltunk orvosnál, és azóta folyamatosan érkeztek az orvosi eredmények, most már valamennyit megkaptuk, és Alex teljesen egészséges! Az alábbi vizsgálatokon esett át: szemteszt (minden rendben), csípődiszplázia szűrés (HD A – mentes), könyökdiszplázia szűrés (ED 0/0 – mentes), és LPN1 teszt (N/N – mentes). Még tenyészszemle előtt áll – ahová a nyáron készülünk -, és utána hivatalosan is fedezőkan lesz belőle. :)