Eseménydús február

2014.03.01 20:00

Sok minden történt velünk februárban: voltunk kiállításokon, megünnepeltük Alex születésnapját és a Leonbergi Ebtenyésztők Országos Egyesületének közgyűlésén és klubvacsoráján is részt vettünk. A hónap közepén két nemzetközi kiállításon is képviselték a Lions from Fairy Tale kutyák kennelünket: Lara a FEHOVA CACIB-on Budapesten, Alice és Mythos pedig Kolozsváron a CACIB-on.

 

Február 15-én Kolozsvárra utaztunk, ahol Alice és Mythos az első CACIB kiállításukon vettek részt, nagyon szép eredménnyel: mindketten kitűnő 1 minősítést és JCAC címet kaptak. Mythost választották Best Juniornak, illetve Best Male és Best of Opposite Sex címeket is kapott! Mythos nagyszerűen viselkedett a ringben, nagyon élvezi a kiállításokat. Ezzel az eredménnyel Alice és Mythos is megszerezte a Román Junior Champion cím viseléséhez szükséges utolsó JCAC címüket, ami az első championátusuk. :-)

 

Lara február 15-én és 16-én vett részt a FEHOVA CACIB-on. Erős mezőnyben első nap kitűnő 4, második nap kitűnő 2 minősítést ért el. Ezen a kiállításon a nevezett kutyák kaptak leíró bírálatot, Lara leírását öröm olvasni:
Dr. Balogh Katalin (H): "13 hónapos elegáns szuka, szép szukás fej, jó maszk, kitűnő fülek, jó nyak, jó mélységű, de még szűk mellkas, korrekt szögek, háta lehetne feszesebb, lendületes mozgás."
Baffia Zoltán (H): "Nagy méretű, erős csontú. Nagyon szép szukás fej, barátságos arckifejezés, sötét maszk és szemszín. Elegáns nyak. Még fejlődésben lévő testvonal. Jól mutató végtagszög, párhuzamos végtag mentén, jó lépéshossz. Kissé magasan hordott farok."
Nagyon szép eredmények, Kitti és Lara! Köszönöm! :-)
 

 

Alex február 17-én töltötte be második születésnapját. Annak rendje és módja szerint egy tortával ünnepeltünk. Nagyon boldog születésnapot, Alex!

 

Február utolsó hétvégéjén a Leonbergi Ebtenyésztők Országos Egyesületének klubvacsoráján kiosztásra kerültek az Év kutyája pályázat helyezettjeit megillető kupák és oklevelek. Két díjazottnak is örülhettünk: Alex a fiatal kanok versenyében ért el második helyezést a tavalyi évi kiállítási eredményeinek köszönhetően, míg Lara a fiatal szukák versenyében lett negyedik! Larára különösen büszkék vagyunk, mivel ő a Lions from Fairy Tale kennel első Év kutyája helyezettje, ráadásul ezt a szép eredményt két kiállítással érte el! Gratulálunk a gazdinak, Eötvös Kittinek, és természetesen Larának is!