Évértékelés 2013

2014.01.01 20:00

Eseménydús évet tudhatunk magunk mögött, amire jó lesz majd visszaemlékezni.

 

Az év első hónapjaiban életünk a karácsonykor született kiskutyáink körül forgott. A kicsik szépen cseperedtek, valamennyien szerető családhoz kerültek (öten az országban maradtak, négyen pedig a tengerentúlon élnek), most már pedig, első születésnapjukat betöltve, nagy termetű, impozáns fiatal kutyákként élik mindennapjaikat. A gyerekek közül négyen elkezdték kiállítási karrierjüket, szép eredményekkel. Ami viszont a legfontosabb: mindannyian egészségesek. Három fiú vett részt féléves korában csípődiszplázia előszűrésen, és állatorvosaik mindent rendben találtak. Aminek nagyon örülünk, hogy mindegyik kiskutyánkról rendszeresen kapunk fényképeket, történeteket az új családjuktól. És amit még a kicsiknek köszönhetek: új barátokat - Lara gazdijait Budapesten, Mythos legnagyobb rajongóját, Helgát Pákozdon, és Aldean új anyukáját, Barbarát Wisconsin államban.

 

A Lions from Fairy Tale kennel is új tagokkal gyarapodott a 2013-as évben. Dotti kiskutyái közül megtartottam két kisfiút, Aslant és Mythost, a szüleim pedig egy szépséges kislányt, Alice-t. Immár - Dottival és Alexszel együtt - öttagú a kennelünk, vagy szebb szóval: kutyás családunk. :)

 

Természetesen idén is részt vettünk kiállításokon, itt szeretném összegezni a legfontosabb eredményeinket:

 

Dotti év elején megkapta Hungária Champion és Hungária Show champion bizonyítványait, valamint előző éves kiállítási karrierje elismeréséül ő lett az ország legeredményesebb leonbergije (2012. év kutyája I. helyezett). Ősszel visszatért a kiállítások világába egy CACIB kiállításon, ahol champion osztályban diadalmaskodott (champion CAC), valamint Res.CACIB címet is szerzett.

 

Alex tavasszal debütált fiatal osztályban, egy horvátországi CAC kiállításon, mindjárt fajtagyőztes címmel. Ezt követte a horvát Molosszus Klub klubkiállításán a Fiatal Klubgyőztes cím. Tavasszal három ország: Magyarország, Horvátország és Szerbia Junior Champion címét is megszerezte. A Székesfehérváron rendezett leonbergi klubkiállításon - ahol közel 70 leonbergi vett részt - fiatal osztályban a harmadik helyen végzett a német speciálbíró, Rita Pleibel-Seyffer bírálata alapján. A jászberényi CAC kiállításon pedig a Junior Best in Show programban állhatott a dobogó harmadik fokára! Növendék osztályos pályafutása is szépen indult: mindössze 15 hónaposan bravúros eredményt ért el a Varasdon (Horvátország) rendezett nemzetközi kiállításon: CACIB címet szerzett!

 

Alice legszebb eredménye a Budapesten rendezett Világkiállításon minor puppy osztályban elért első helyezés, amivel hivatalosan is ő lett a világ legszebb bébi korú leonbergi szukája, a szüleim nagy örömére és büszkeségére. A székesfehérvári klubkiállításon pedig a népes minor puppy osztályban az előkelő második helyen végzett Rita Pleibel-Seyffer bírálata alapján.

 

Aslan pedig a már többször emlegetett székesfehérvári klubkiállításon nagyszerű ringdresszúrával megnyerte a minor puppy osztályt, amiért nagyon büszke vagyok rá. De élete első kiállításán is remekelt: a jászberényi CAC kiállításon első helyen végzett minor puppy osztályban.

 

Mythos első kíállításához is szép emlékek kötődnek: mindössze három hónaposan a horvát Molosszus Klub klubkiállításán Best Baby címet ért el, ráadásul a Baby Best in Show programban a dobogó harmadik fokára állhatott! A tavasz szépen folytatódott: a Világkiállításon minor puppy osztályban második helyen végzett, majd a székesfehérvári klubkiállításon harmadik helyezett lett.

 

Best Lions from Fairy Tale díj: az év kutyája pályázat mintájára a kennelben született kiskutyák számára házi versenyt hirdettem, mellyel szeretnék hagyományt teremteni. A díjjal az adott évben legeredményesebb nálunk született kiskutyát díjazzuk, aki a 2013-as év eredményei alapján természetesen Lara lett. Gazdijainak szeretném megköszönni a munkájukat, és hogy a szép eredményekkel öregbítik kennelünk hírnevét. :)

 

És hogy mi lesz 2014-ben? A "kicsiknek", Alice-nek és Mythosnak megkezdődik az igazi kiállításos szezon, immár fiatal osztályban. Aslannal - a világ legjobb lelkű kutyájával - pedig terápiás tanfolyamra készülünk. Alex remélhetőleg tovább gyűjti a szép eredményeket, és természetesen várjuk a februári második születésnapját, ami azt is jelenti, hogy ő diszpláziaszűrés és tenyészszemle előtt áll az év első felében. Dotti pedig tavasszal - ha minden jól alakul - újra anyai örömök elé néz, ezzel kapcsolatban hamarosan bővebb információkkal jelentkezünk.

 

Addig is: minden kedves ismerős és ismeretlen leonbergi-szerető barátunknak Boldog Új Évet kívánunk!