LEOE klubkiállítás 2016

2016.10.10 20:00

Egyesületünk október 9-én tartotta idei klubkiállítását. 57 nevezés érkezett, így a leonbergiket két bíró bírálta: Uschi Eisner Ausztriából a "nagyokat", a bébi és kölyök osztályt pedig Hargitai Gábor. Mivel Hargitai Gábor bíró úr mellett ringtitkárként dolgoztam, idén csak két kutyánkat neveztük a kiállításra: Calliope-t és Aslant. Valamint volt még két kutya kennelünkből, akiket elhoztak a gazdijaik: Chanel, akinek ez volt az első kiállítása, és Balu, akinek a harmadik. Valamennyi kutyánk nagyon jól szerepelt és nagyon jó bírálatot kapott. Nézzük kor szerinti sorrendben! :)

Calliope ezen a hétvégén is nagyon ügyesen viselkedett a ringben, és nagyon örült annak is, hogy a bírálat előtt és után is nagyot hancúrozhatott Chanellel. :) Calliope nagyon ígéretes minősítést kapott, és első helyezett lett bébi osztályban, valamint különdíjat is kapott: ő volt a Kiállítás Legfiatalabb Kutyája, amiért megkaptuk a Hungarian Leonberger Team jövő évi naptárát, ami megint nagyon szuper lett! A finn leonbergi klub extra díjat ajánlott fel azoknak, aki első helyen végeznek bébi és kölyök osztályokban, így kaptunk egy szép "A jövő reménysége" feliratú oklevelet, valamint finom finn csokikat is. :)

Calliope bírálata: "Korának megfelelő nagyságú, nagyon jó csontozatú. Jó arányú és nagyságú fej. Nagyon szukás arckifejezés. Szép fang, nagyon jó agykoponya. Jól tűzött és hordott fülek. Megfelelően tartott nyak. Nagyon jó felsővonal. Jól alakult bordakosár. Nagyon jól kötődő ágyék és far. Nagyon jó végtagszögellések. Kiegyensúlyozott mozgás. Nagyon ígéretes 1."

Chanel lekéste a nevezési határidőt, így ő hivatalosan nem vett részt a versenyben, de a bíró úr vállalta, hogy őt is lebírálja. Róla is nagyon jó véleménnyel volt, azt mondta, hogy minden igaz rá is, ami Calliope-ra, csak egy mérettel kisebb. :)

Balu tavaly növendék osztályban indulva osztálygyőztes lett kitűnő minősítéssel. Idén már nyílt osztályban indult, és idén is kitűnő minősítést kapott! Második helyen végzett, Res.CAC címet kapott, aminek nagyon-nagyon örülünk! Zsuzsa, köszönjük, hogy elhoztátok! :)

Aslan hobbi osztályban indult, ahol a résztvevők leíró bírálatot kapnak, de helyezések nincsenek. Aslant Peti vezette fel, nagyon ügyesek voltak együtt. :) Mivel szokás szerint nem vittünk fényképezőgépet, így a többiek képeiből szemezgettünk. Egy fényképet találtam, ahol Aslan is látszik valamennyire. :)

Aslan bírálata: "Szép fej, sötét szemek. Erős hátvonal. Jó szögellés. Erős csontozat. Jó faroktűzés-és tartás. Szép mellkas. Jó mozgás. Szép szőrzet. Kedves és barátságos."